Oorlog aan de Dijle

alt

Op zaterdag 22 en zondag 23 november 2014 zal u in de St.-Romboutskathedraal ondergedompeld worden in een intense beleving rond het thema ‘Mechelen in Wereld Oorlog I’.

Rotary Club Mechelen Opsinjoor organiseert dan een muzikaal, visueel maar vooral een nooit gezien en gehoord project.

Dit wordt naar voor gebracht door Geert Clerbout (schrijver van ‘Oorlog aan de Dijle’) in samenwerking met het vocaal ensemble Cantus Amici en het orkest Chapelle de Lorraine onder de leiding van Urbain Van Asch. Zorgvuldig gekozen teksten zullen door Fernand Verreth worden voorgedragen, begeleid door uittreksels uit verschillende requiems van componisten zoals Mozart, Webber, Rutter en Brahms.

Visueel wordt deze opvoering ondersteund met uniek fotomateriaal en authentieke beelden van zo’n 100 jaar geleden.

U zal dus, in het grijze licht van WO I, kunnen zien en voelen wat de ‘Oorlog aan de Dijle’ voor Mechelen en zijn inwoners heeft betekend.

Kaarten voor zaterdag 20h en zondag 16h (25€) zijn verkrijgbaar bij de leden of op de volgende ardessen:

• Carrefour Market, Eikestraat 80 te 2800 Mechelen
    • De Coninck Sanitair, Veemarkt te 2800 Mechelen
    • Juma - BMW, Kruisbaan 125 te 2800 Mechelen
    • Lierse Poort, Liersesteenweg 278 te 2800 Mechelen
    • Stitch&Co, Onze-Lieve-Vrouwestraat 5 te 2800 Mechelen

Het sponsor dossier en VIP inschrijving (enkel voor zondag 23 november) kan je hier downloaden.