Speech Geert Baestaens Voorzitter 2018-2019

Beste vrienden,

Ik heb het even moeten opzoeken: time flies when you’re having fun - maar ik ben ondertussen (met dank aan mijn peter, Peter) – toch al een jaar of 6-7 lid van onze club.

Daarvoor had ik zowat dezelfde vooroordelen als (helaas) veel mensen die niet bij Rotary betrokken zijn: “rotariërs zijn wat oudere mensen die veel eten en drinken en af en toe wat geld geven aan een of ander goed doel waar ze voor het overige weinig bij stil staan…

Hoe kan een mens zich vergissen…met alle kennis en ervaring die ik hier heb mogen opdoen kan ik alleen maar bijzonder fier zijn om voorzitter te mogen worden van een vereniging van vrienden die – dat klopt dan weer wel, maar het is geen nadeel 😉 - graag goed eten & drinken, maar die vooral het hart op de juiste plaats hebben en niet te beroerd zijn om zich met volle overgave ‘te smijten’ om met elk project een meerwaarde te creëren voor onze club, maar ook voor de verschillende doelen en vooral de mensen achter die doelen die we daarmee kunnen steunen.

Op dat vlak hoop ik de traditie te mogen voortzetten, maar ik heb wel een probleem - een luxeprobleem: ik verklap geen geheimen als ik jullie zeg dat dat rotarywiel van ons bijzonder goed draait…

Ambitie hebben is mooi, maar een mens moet z’n beperkingen kennen: beter doen dan de vorige voorzitters en Dave in het bijzonder is onbegonnen werk. Dat heeft de recent georganiseerde Sailcup nog maar eens aangetoond!

Nu staat achter elke sterke man een vrouw die minstens twee keer zo sterk is, dus in de eerste plaats moeten we ook Mireille bedanken, niet alleen voor het vele compenseren bij onze club, maar voor alle steun die mss niet altijd zo zichtbaar is, maar die ongetwijfeld heeft bijgedragen tot het succes van het afgelopen jaar. Dat verdient een bloemetje.

Voor Dave heb ik nog een grote kleinigheid en de vraag om tegen september een bestemming te kiezen voor de voorzitterscheque van eur 150 (inclusief de voorzitters die hun keuze nog moeten meedelen).

Voor het programma van volgend jaar zijn er de klassiekers zoals de karting (Marc), de PdL (Gunter & Co) en ons Ardennenweekend (Tom), maar er zullen twee ‘grotere’ activiteiten zijn:

 • ten eerste ons kopstukkendebat op 3 oktober, een verkiezingsdebat in de Minderbroederskerk met de Mechelse lijsttrekkers, i.s.m. GvA en rtv en
 • ten tweede de 2e Sailcup begin juni 2019

De kalender met detail van alle activiteiten, sprekers (dankzij Francis de kardinaal ism RM op 13/11), rode draden e.d. volgt.

Maar eerst voor iedereen een verdiend verlof, gepeperd met onze zomervergaderingen (waarvoor veel andere R-clubs ons benijden)

 • 3 juli:   Dave & Francis                zeilen en BBQ in Goes
 • 10 juli: Joris                                 Maidenspeech & Japanse keuken
 • 17 juli: Mia                                   Boottocht vrouwe Nele
 • 24 juli: Francis/ Gunther?
 • 31 juli: Francis/ Gunther?
 • 7 augustus   Yves                        Paella
 • 14 augustus Tom                         padellen
 • 21 augustus
 • 28 augustus

Beste vrienden: ambitie alleen is niet voldoende. Een voorzitter kan maar iets bereiken met een sterke ploeg achter zich. Doe ploeg is ondertussen gekend (*)

Met de steun van het ganse bestuur en de leden en al die partners achter de schermen - Els in de eerste plaats - gaan we er opnieuw een mooi Rotaryjaar van maken.

Santé!

Bestuur 2018-19 (*)

Voorzitter:                                               Geert

Past:                                                       Dave Saeys

Inkomend:                                              Koen Rove

Vice:                                                      Tom Moortgat

Secretaris:                                             Katelijn GGb                     (Christine Decraene)

Pers & Comm./ clubbeheer:                   Francis De Becker

Penningmeester:                                    Luc Decraene                           (Veerle Geens)

Clubmeester:                                         Joris Cammaer                         (Marc Perdieus)

Aanvullende gegevens