Van Chesterfield tot Corona…

Chesterfields, waarin mannen op leeftijd in een lichte waas van sigarenrook, het glas cognac in de hand filosoferen over maatschappij en politiek. Zo ongeveer moet die bijna filmische scene zich in mijn hoofd hebben afgespeeld toen Roger, nu zo’n 13 jaar geleden, me voorstelde eens naar een vergadering van Rotary te komen. “Ik denk dat jij daar een geschikte kandidaat voor bent” voegde hij er nog aan toe.

Ik? Dacht ik bij mezelf. Ik heb dan misschien wel een duidelijke mening over onze politiek maar was ik met mijn 33 jaar niet te jong? Zou ik voldoende tijd hebben naast het gezin en de zaak?
En bovendien, ik kan niet zo goed tegen die sigaren…

Beste vrienden

Ongeveer een jaar geleden zaten we tezamen in het toen pas geopende nieuwe Mechelse restaurant ‘The Chick’.
Het was daar en op dat moment dat ik het voorzitterschap overnam van Geert. Eerder diezelfde dag hadden we vernomen dat onze toenmalige vergaderlocatie ‘Toque d’Or’ afgestevend was op het faillissement.
Het stond blijkbaar als in de sterren geschreven dat ik als architect de opdracht toebedeeld kreeg om voor een nieuwe locatie te zorgen waar onze bijeenkomsten zouden kunnen doorgaan. Daar kreeg ik wel even de tijd voor aangezien de zomervergaderingen zich als een welgekomen reddingsboei aandienden.

Beste vrienden,

Ik heb het even moeten opzoeken: time flies when you’re having fun - maar ik ben ondertussen (met dank aan mijn peter, Peter) – toch al een jaar of 6-7 lid van onze club.

Daarvoor had ik zowat dezelfde vooroordelen als (helaas) veel mensen die niet bij Rotary betrokken zijn: “rotariërs zijn wat oudere mensen die veel eten en drinken en af en toe wat geld geven aan een of ander goed doel waar ze voor het overige weinig bij stil staan…

 T1718EN PMS C

Beste vrienden,

Hier sta ik dan. Het leek allemaal zo ver weg toen Carl anderhalf jaar geleden vroeg of ik inkomende voorzitter wilde worden. Over het hoe ga ik verder niet in detail treden maar het was overtuigend. Toen Carl zn. bestuur presenteerde was het eerste gevoel idd dat het toch nog ver weg was, dan kwam het besef dat het wel vlug gaat en of ik er wel klaar voor zou zijn. De toewijding en inzet van de vorige voorzitters was toch niet min. Nu vandaag moet ik toegeven, dat buiten de kleine zenuwen, ik er heel veel zin in heb!

Beste vrienden,

Ondertussen is het al een 20 jaar geleden dat Otty me vroeg of ik geen interesse had om naar Rotary Club Mechelen Opsinjoor te komen.

Als jonge kerel van 28 jaar had ik toen al wat clubervaring opgedaan bij Leo club Mechelen doch van Rotary wist ik toen quasi niets. Otty, Karl, Daniel en Paul Smits waren voor mij toen de enige bekenden.

Aanvullende gegevens